• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Miličević na čelu Glavnog odbora SDS-a

Autori mondo.ba Autori SRNA

Milan Miličević izabran je danas u Banjaluci za predsjednika Glavnog odbora SDS-a, a Zoran Latinović za generalnog sekretara stranke, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Šarović je istakao da je za potpredsjednika Glavnog odbora izabran Nenad Lalić, kao i osam članova Predsjedništva SDS-a koje može da broji najviše 15 članova.

"Zatražio sam podršku za konstituisanje izvršnog odbora SDS-a, što bi trebalo da bude završeno u ovom mjesecu, a nakon toga ću predložiti i kandidata za svog zamjenika. Pred nama je mnogo posla koji moramo završiti do kraja ove godine kako bi spremni ušli u izborni proces", rekao je Šarović novinarima, nakon konstitutivne sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Govoreći o principima djelovanja SDS-a u narednom periodu, Šarović je rekao da će stranka nastupati agresivnije i da neće kao ranije biti defanzivna i čekati konkurenciju da nameće teme.

"Bićemo veoma konkretni i nećemo samo kritikovati, nego i nuditi rješenja, jer imamo najviše ciljeve. Kada govorimo o formiranju vlasti na nivou BiH vjerujem da će biti teško formirati novi saziv Savjeta ministara do lokalnih izbora naredne godine. SDS ima jasan stav o tome, ali ćemo ga saopštiti poslije 5. septembra", rekao je Šarović i napomenuo da su za SDS sve opcije otvorene, pa i ona da stranka ostane vlast na nivou BiH.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će u Narodnoj skupštini uskratiti podršku za neke od zajedničkih institucija, među kojima je Uprava za indirektno oporezivanje, Šarović je rekao da je Dodik o ovome dao nekoliko različitih izjava i da će SDS imati odgovor i na ovo pitanje kada za to dođe vrijeme.

Govoreći o poskupljenje struje za industrijske kupce, Šarović smatra da to nije dobro, jer će posljedice snositi i građani.

Miličević je rekao da je djelimično kompletirano rukovodstvo stranke i da se može početi sa formiranjem svih stranačkih organa i pripremama za lokalne izbore.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

PA NIJE DOBRO NI TO STO SDS RADI SAMO DA BI OSTALI U FOTELJAMA ONI SE SIKIRAJU SAMO ZA SEBE

MONDO REPORTAŽE