• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potraga za nesavjesnim vozačem

Federalna policija traga za vozačem „golfa dva“, iz kojeg je pri vožnji od oko 90 kilometara na čas - visilo dijete, izbačeno kroz prozor.

 Potraga za nesavjesnim vozačem Izvor: MONDO

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona istražuju nedavni događaj na putu Sarajevo - Fojnica kada je, kod Kiseljaka, pri vožnji brzinom od 90 kilometara na sat dijete "visilo" izbačeno kroz prozor "golf" dok ga je pridržavao neko od putnika tog automobila. Poslije toga, preplašeno dijete ponovo su vratili u automobil i auto je jednostavno - odjurio.

Na fotografijama koje je u srijedu objavio internet portal "DEPO", uz napomenu da su snimljene još u nedjelju i da ih je poslao jedan od čitalaca, vidi se da neko od putnika „golfa“ registarskih oznaka 995-K-642 kroz prozor drži bespomoćnog dječaka.

Suluda vožnja trajala je kilometar, a preplašeni dječak je vrištao i pokušavao da se spusti sve dok ga putnik nije uvukao u vozilo.

Portparol kantonalnog MUP-a Sefir Baručija rekao je za federalne medije da su pokrenute radnje na identifikaciji vozača i ostalih učesnika tog događaja.

Šef kabineta direktora Federalne uprave policije Ćamil Kreso potvrdio je da su u ovaj slučaj uključeni i federalni policajci i da će više detalja biti poznato nakon Bajrama.

Prema pisanju medija, federalnim policajcima problem predstavlja to što se registarske tablice ne poklapaju sa automobilom.

U međuvremenu, neki od internet portala su objavili sumnje da su fotografije lažne, ali je te tvrdnje brzo demantovao mladić koji ih je snimio, objašnjavajući detaljno šta se događalo na putu.

U Udruženju za zaštitu i sigurnost djece „Djeca“, uvjereni su da policija može ući u trag vlasniku vozila i objelodaniti ko se i zašto igrao životom nemoćnog dječaka.

„Apelujemo da svi građani podignu svoj glas i pomognu policiji da otkrije ove osobe kako bi što pre bile izvedene pred lice pravde. Takođe, od organa vlasti očekujemo da počiniocima izreknu maksimalno propisanu zakonsku kaznu, a da će prema roditeljima, ukoliko su oni počinioci, biti poduzete i ostale zakonom predviđene mjere“, kategorična je predsjednica Upravnog odbora Udruženja „Djeca“ Anisa Džiho.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE