• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR ignoriše Andanov štrajk

Kancelarija visokog predstavnika ni deseti dan "nema komentar" na štrajk glađu Dragomira Andana koji traži da mu OHR vrati prava.

 OHR ignoriše Andanov štrajk  Izvor: MONDO

Andan je smijenjen sa funkcije direktora Policije Republike Srpske uz obrazloženje OHR-a da je dio mreže koja  pomaže skrivanje Radovana Karadžića, koji se odavno ne skriva, ali je Andan još bez ličnih dokumenata, posla i primanja.

 "Štrajk ću nastaviti do smrti, jer nemam drugi način da dokažem da je moja ljudska prava uništio visoki predstavni", najavio je Andan koji deseti dan štrajkuje ispred OHR-a u Banjaluci.

 Rodoljub Vidaković, predstavnik desetina drugih policajaca koje je smijenio OHR, izjavio je Srni da je slučaj Andana "primjer klasičnog nasilja i pokazivanja sile OHR-a nad pojedincem".

 "Ne može OHR da radi šta hoće i da Andana drži tri godine u neizvjesnosti, sa oduzetim ličnim dokumentima,  bez dokazane krivice", rekao je Vidaković i istakao da se visoki predstavnik ponaša kao da je iznad Ustava i zakona i da Andana tretira kao da nije živ.

 "Izložiti Andana takvom riziku da glađu dokazuje svoju nevinost je van pameti i sramota je za OHR", upozorio je Čolaković. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE