• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pritisak" opet na "pritisak"

"Pritisni i sa malo vode, Mile ode" naziv je plakata i nagradne igre koji su u ponedjeljak ujutro osvanuli u pojedinim banjalučkim ulicama.

 "Pritisak" opet na "pritisak" Izvor: MONDO

Plakati, na kome su ilustrativno prikazani vodokotlić i toaletna šolja, potpisuju aktivisti grupe "Pritisak", a osvanuli su na ulaznim vratima Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, na ulazu u jedan od studentskih domova Univerziteta u Banjaluci, na ulazu na Pravni i Mašinski fakultet kao i na nekim od bilborda koje je zakupio SNSD za potrebe predizborne kampanje.



Takođe, naljepnice sa natpisom "Pritisni i sa malo vode, Mile ode" mogu se vidjeti u nekim od toaleta banjalučkih kafića i na parking naplatnim aparatima, prenosi banjalučki portal "BLIN".

Naime, riječ je o naljepnicama koje treba zalijepiti na što atraktivniji sadržaj te tako sakupiti što više poena. "Izvlačenje glavne nagrade" je 3. oktobra, što ustvari asocira na dan Opštih izbora u BiH.

Nakon što je grupa "Pritisak" širom Republike Srpske postavila bilborde "Dođi Mile u naš kraj, pa da vidiš šta je raj", kompanija "Metromedija" iz Banjaluke 13. avgusta raskinula je ugovor sa Centrom za odgovornu demokratiju "Luna" iz Rudog, koji je bio zakupac oglasnog prostora u ime grupe "Pritisak". "Metromedija" se u obrazloženju za raskid ugovora pozvala na zakon prema kom poruke političke sadržine nisu dozvoljene prije početka predizborne kampanje 3. septembra.

Iako članovi "Pritiska" tvrde kako oni nisu politička partija, nemaju vođu i nisu osnovani da bi postojali samo do izbora, anonimnost na kojoj insistiraju ipak je probudila opravdane sumnje da je ova grupa rezultat angažmana Dodikovih političkih protivnika.

Prema nezvaničnim informacijama pojedinih portala u BiH, iza "Pritiska" stoji koalicija Naše stranke Bojana Bajića i Nove socijalističke partije Zdravka Krsmanovića. Sa druge strane, iz SNSD-a poručuju da sa članovima "Pritiska" neće polemisati sve dok se ne bude znalo ko su ti ljudi i ko ih finansira.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE