• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljeno suđenje Karadžiću

Suđenje bivšem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću nastavljeno je svjedočenjem nekadašnjeg direktora državne bolnice u Sarajevu Bakira Nakaša.

 Nastavljeno suđenje Karadžiću Izvor: MONDO

Nakaš je ranije svjedočio na suđenjima generalima Stanislavu Galiću i Dragomiru Miloševiću, koji su bili komandanti Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske RS, te na suđenju bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije /VJ/ Momčilu Perišiću.

Sudsko vijeće je odlučilo da, prije nego što ponovo obustavi postupak, osim Nakaša, sasluša još dva svjedoka o incidentima u Sarajevu, Almu Mulaosmanović-Čehajić i kanadskog majora i nekadašnjeg šefa posmatrača UN u Sarajevu Frensisa Roja Tomasa.

Prema posljednjoj odluci sudija, iduće nedjelje se neće zasjedati u Karadžićevom predmetu, budući da je odbrani to vrijeme odobreno da pregleda materijal koji joj je Tužilaštvo objelodanilo 31. avgusta. Za petak nije bilo predviđeno zasjedanje.

Za materijal koji su srpske vlasti zaplijenile u stanovima Dragomira Pećanca i Milorada Pelemiša u Beogradu, Tužilaštvo je navelo da je "moguće da je materijal oslobađajuće prirode", a odbrana naglašava da materijal jeste oslobađajući jer sadrži podatke koji potvrđuju da su snage Armije BiH bile locirane u brojnim civilnim objektima širom Sarajeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE