• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeljina: Svijeće i vijenci za poginule borce

Ispred centralnog spomenika na gradskom trgu u Bijeljini su položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule i nestale borce Vojske RS.

 Bijeljina: Svijeće i vijenci za poginule borce  Izvor: MONDO

Polaganju vijenaca prisustvovale su porodice poginulih i nestalih boraca i civila i predstavnici Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih lica.

 Predsjednik opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih lica Žarko Radić rekao je da postoje ogromni problemi u vezi sa traženjem nestalih, ističući da su mnogi od njih nastali formiranjem Instituta za traženje nestalih lica BiH.

"U Institutu se preduzima sve da se što manji broj nestalih iz redova boraca i civila u Srpskoj pronađe i identifikuje. Nažalost imamo predstavnike koji su pali pod uticaj jedne politike čiji je cilj da se identifikuje što više tijela nesrpske nacionalnosti", rekao je Radić.

On je pozvao predstavnike srpskog naroda u Institutu da budu časni i moralni i da podnesu ostavke na svoje funkcije. Prema njegovim riječima, u RS je identifikovano oko dvije trećine nestalih, a još se traga za oko 1 200 boraca i civila.

 Radić je napomenuo da će sutra, na Međunarodni dan poginulih i nestalih boraca i civila, u Banjaluci biti održana centralna manifestacija polaganja vijenaca na spomen-kosturnici i na centralnom groblju "Sveti Pantelija". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE