• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andan iscrpljen, ali nastavlja štrajk!

Bivšem šefu policije pozlilo je sedamnaestog dana štrajka ispred OHR-a. Završio je i u Hitnoj, ali nije odustao od borbe za svoja prava.

 Andan iscrpljen, ali nastavlja štrajk! Izvor: MONDO

Štrajk glađu zbog ostvarenja osnovnih ljudskih prava Dragomir Andan nije mislio prekinuti dok ga kola hitne pomoći ne odvezu, a to se desilo u srijedu ujutru. Dan ranije, bivši direktor policije RS je pričao da mu je zdravlje je sve lošije i lošije.

"Osjećam da gubim snagu i imam problema sa stomačnim grčevima i urinarnim traktom. Stanje se usložnjava i sve je teže i teže, ali ne mislim odustajati", rekao je Andan za portal Frontal.

Već dva puta Andana je posjetila Služba hitne medicinske pomoći radi provjeravanja krvnog pritiska i ukupnog zdravstvenog stanja.

Načelnik Hitne službe u Banjaluci Nada Banjac izjavila je da Andan osjeća bolove u mišićima, što je posljedica iscrpljenosti, te da je zbog toga bio priključen na infuziju.

OHR, koji mu je 2007. godine oduzeo dokumente i zabranio pravo kandidovanja za javne funkcije, cijelo vrijeme štrajka nije reagovao. Niko iz zgrade ispred koje Andan štrajkuje nije sa njim razgovarao.

Dragomir Andan je rekao da se u pismu, koje je dobio od visokog predstavnika, navodi da mu se zabranjuje rad u svim organima državne uprave, da mu se oduzimaju lične dokumente - lična karta i pasoš, i zabranjuje prelazak granice.

(MONDO, foto: frontal.rs)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE