• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Afera "Elektronika": Bajić priznaje krivicu

Bivši član Upravnog odbora "Medicinske elektronike" iz Banjaluke i radnik Investiciono-razvojne banke RS Nikica Bajić postigao je sa Specijalnim tužilaštvom RS sporazum o priznanju krivice.

 Afera "Elektronika": Bajić priznaje krivicu Izvor: MONDO

Na jučerašnjoj statusnoj konferenciji, koja je održana u banjalučkom Okružnom sudu, potvrđeno je da se u sklopu sporazuma Bajić obavezao da svjedoči protiv ostalih optuženih u slučaju "Medicinska elektronika".

"Glas Srpske" piše da je predsjednica sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović razdvojila postupak protiv Bajića od postupka protiv ostalih optuženih Mile Radišića, Dragana Cerovca i Željka Kataline, kojima je početak suđenja zakazan za 8. oktobar, a prvi svjedok biće upravo Bajić.

On je sklapanjem sporazuma sa Tužilaštvom priznao da je bio član organizovane kriminalne grupe, a svoju ulogu trebalo bi da opiše kao prvi svjedok Specijalnog tužilaštva RS.

Specijalni tužilac Goran Glamočanin planira da izvođenje dokaza i saslušanje svjedoka i vještaka završi na oko devet ročišta, na kojima, osim Bajića, planira da sasluša još 32 svjedoka, te tri vještaka.

Advokati odbrane predvođeni Mirkom Dabićem naveli su na statusnoj konferenciji da će im za izvođenje dokaza trebati takođe oko devet ročišta, no nisu željeli da iznose detalje u vezi sa brojem svjedoka koje planiraju da saslušaju.

Okružni sud u Banjaluci je krajem jula potvrdio optužnicu protiv najvećeg akcionara "Medicinske elektronike" i vlasnika firme "Grand trejd" iz Banjaluke Mile Radišića, bivšeg direktora "Medicinske elektronike" Željka Kataline, bivšeg člana Nadzornog odbora tog preduzeća i rukovodioca odjeljenja u Investiciono-razvojnoj banci RS Dragana Cerovca i Bajića, koji se terete da su bili članovi organizovane kriminalne grupe koja je manipulišući cijenama akcija "Medicinske elektronike" oštetila budžet RS za više od 1,7 miliona KM.

Radišić se tereti da je u januaru prošle godine organizovao kriminalnu grupu kako bi po znatno nižoj cijeni kupio državni kapital u "Medicinskoj elektronici". Zajedno sa njima bio je optužen i bivši vršilac dužnosti direktora Investiciono - razvojne banke RS Bojan Golić koji je priznao krivicu i za nesavjestan rad u službi dobio četiri mjeseca zatvora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE