• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moguć debakl procesa protiv Rustempašića

Proces protiv terorističke grupe Rijada Rustempašića, najavljen kao uvod u obračun sa ekstremistima u BiH, mogao bi da završi debaklom ako optužnica i dalje bude zasnovana isključivo na iskazu svjedoka.

 Moguć debakl procesa protiv Rustempašića Izvor: MONDO

Pravni stručnjaci upozoravaju da se cijela optužnica protiv osumnjičenih oslanja na ono što je o njima otkrio zaštićeni svjedok N, odnosno agent Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, koji se infiltrirao u Rustempašićevu grupu, piše "Pres".

U optužnici ima premalo materijalnih dokaza i ako tako ostane, svaki vispreniji advokat uspjeće da izvuče Rustempašića i družinu iz zatvora, ocijenio je izvor ovog lista.

Član ekspertskog tima za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević ocijenio je da informacije o padu optužnice protiv Rustempašića mogu da budu i jedna vrsta pripreme javnosti za ono što bi stvarno moglo da se dogodi u tom slučaju.

Prema njegovim riječima, ne bi bilo nikakvo čudo da optužnica zaista padne, a za to postoje i neki drugi razlozi, jer se u međuvremenu ispostavilo da bi Rijad Rustempašić mogao da progovori o nekim stavrima koje bi kompromitovale određene ličnosti iz ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Rustempašić, te članovi njegove grupe Abdulah Handžić i Edis Velić uhapšeni su početkom novembra prošle godine, a pred Sudom BiH se protiv njih vodi proces za terorizam i neovlašćen promet oružja i vojne opreme.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE