• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djevojčice Hustić zloupotrijebljene

Ombudsmani izrazili zabrinutost zbog činjenice da su maloljetne sestre Hustić prisustvovale iskopavanju posmrtnih ostataka svojih rođaka iz jezera Perućac.

 Djevojčice Hustić zloupotrijebljene Izvor: MONDO

U Kancelariji Ombudsmana za ljudska prava BiH izrazili su zabrinutost zbog činjenice da su maloljetne djevojčice Elma i Aida Hustić prisustvovale iskopavanju posmrtnih ostataka svojih rođaka iz jezera Perućac.

Ombudsmani navode da se ne smije dozvoliti bilo kakvo radno angažovanje djece na način koji bi ugrozio njihovo zdravlje, obrazovanje i razvoj, a što je definisano članom 32. Konvencije o pravima djeteta, piše "Glas Srpske".

U Kancelariji ombudsmana smatraju da svi organi moraju preduzeti dodatne napore da bi se djeci obezbijedilo pravo na istinu o sudbini njihovih najmilijih, a ne da propuštanjem tog postupanja djeca budu dovedena u situaciju da određene stvari rade sama.

Maloljetne djevojčice Elma i Aida Hustić učestvovale su u ekshumaciji posmrtnih ostataka sa dna jezera Perućac o čemu je izvještavala i Federalna televizija (FTV).

Djevojčice su FTV-u rekle da su tu došle da bi pronašle posmrtne ostatke svog djeda i drugih rođaka, ali nisu objasnile ko ih je i kako angažovao.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE