• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanovićev veto zbog izjave Špirića

Predsjednik Vlade Milorad Dodik izjavio je da će član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović uložiti veto na odluku druga dva člana.

 Radmanovićev veto zbog izjave Špirića Izvor: MONDO

On ulaže veto povodom izjava predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića i najavio sjednicu Narodne skupštine RS o ovom pitanju.

"Radmanović će podnijeti veto na tu odluku i imaćemo raspravu o tome u parlamentu RS i reći svoj stav. Mislim da ne treba objašnjavati šta je naš stav", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović izjavio je Srni da je predsjedavajući Haris Silajdžić današnju vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH sazvao potpuno neosnovano i ocijenio da je riječ o pokušaju zloupotrebe ove institucije.

"Prema mom viđenju, to je pokušaj zloupotrebe Predsjedništva BiH. Zbog toga nisam prisustvovao toj sjednici. Mislim da druga dva člana nisu ni održala sjednicu, jer su došli do zaključka, koji sam najavio, da nikakav stav Predsjedništva BiH, a pogotovo krnjeg, ne bi imao pravno dejstvo", rekao je Radmanović.

On je ponovio stav da je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić dobro radio i sve činio u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.
"Smatram da se na sjednicama Predsjedništva BiH ne mogu razmatrati izjave bilo koga, pa ni izjave predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića", kaže Radmanović.

Predsjednik Vlade RS kaže da Predsjedništvo BiH nema nikakve ingerencije da raspravlja o Špirićevim izjavama i istakao da, ukoliko to žele, dva člana Predsjedništva "neka donesu odluku".

Špirić je ranije rekao da, ako su Albanci 150 godina sanjali san o nezavisnom Kosovu i na pragu su dobiti i službenu potvrdu, i Srbi u Republici Srpskoj imaju pravo na isto.       

On je prije dva dana izjavio da RS iz BiH može da otjera samo Sarajevo. "Stepen mržnje koji dolazi iz Sarajeva prema RS obezbijediće joj drugi status. RS tu ne treba da radi ništa", rekao je Špirić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE