• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski balističari: Srbi nisu krivi za Markale

Vojska RS nije počinila masakr na sarajevskoj pijaci Markale 1994., utvrdio je tim balističara iz Vojno-tehničkog instituta tima odbrane Karadžića.

 Beogradski balističari: Srbi nisu krivi za Markale Izvor: MONDO

Beogradski balističari rasvijetili su slučaj "Markale", kao i još nekoliko masovnih stradanja u Sarajevu za koje se ispostavilo da su režirani od tadašnjih muslimanskih vlasti u Sarajevu, rekao je za "Pres" šef Karadžićevog tima odbrane Goran Petronijević.

 On je naveo da je stručnjacima iz Srbije, poslije tri mjeseca odugovlačenja, osiguran bezbjedan pristup mjestu zločina i da su dokazi, koji bacaju novo svjetlo na više ratnih događaja u Sarajevu, otkriveni proteklog vikenda.

 Petronijević je istakao da su, radi bezbjednosti vještaka, vještačenja obavljena u potpunoj tajnosti, uz asistenciju pripadnika Sipe. Vještačenja su, kaže on, omogućena tek kada je Haški tribunal ''pritisnuo'' vlasti BiH koje su više od tri mjeseca raznim birokratskim zamkama sprečavale da balističari dobiju traženu policijsku zaštitu.

 Prema njegovim riječima, iako se izvještaj još radi, već na osnovu prvih utisaka sa terena i obavljenih mjerenja, rezultati vještačenja odudaraju od zvaničnih izvještaja koji su se do sada mogli čuti u Hagu, a po kojima je za Markale odgovorna srpska strana. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE