• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: BiH ima snage za EU

Visoki predstavnik EU u BiH Valentin Incko rekao je članovima Evropskog parlamenta u Strazburgu da BiH ima snage da se vrati na put integracija u EU.

 Incko: BiH ima snage za EU Izvor: MONDO

Incko je naglasio da će liberalizacija viznog režima dati podsticaj proevropskim snagama u BiH.

"Građani BiH iskreno cijene ulogu koju Evropski parlament ima u borbi za njihova prava da nesmetano putuju Evropom", istakao je Incko tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Evropskog parlamenta Jiržijem Busekom.

On je naglasio da će liberalizacija viznog režima izgraditi pozitivnu energiju u BiH za povratak na evropski put, te izrazio uvjerenje da Evropa sada može pozitivno odgovoriti na pragmatične i efikasne korake koje su preduzeli nadležni organi BiH u pogledu liberalizacije viznog režima, saopšteno je OHR-a.

Incko je izrazio je razočarenje činjenicom da političke stranke u BiH prije opštih izbora nisu uspjele postići konsenzus u vezi sa odlukom Evropskog suda za ljudska prava kojom se traži da se okonča kršenje osnovnih građanskih prava u BiH, uprkos tome što je Evropski parlament uputio snažan apel da se to pitanje riješi.

Prema njegovim riječima, prisustvo EU u BiH se mora restrukturisati, kako bi ona mogla efikasnije pomagati građanima da prevaziđu prepreke na koje nailaze na putu integracije i na taj način osigurati da građani BiH što prije budu u prilici da iskoriste prednosti članstva u EU.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE