• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić u Njujorku o kulturnom pluralizmu

BiH zavređuje posebnu pažnju jer predstavlja jedinstven model kulturnog pluralizma koji treba očuvati i afirmisati, izjavio Silajdžić u Njujorku.

 Silajdžić u Njujorku o kulturnom pluralizmu Izvor: MONDO


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić rekao je danas u Njujorku, obraćajući se na okruglom stolu o temi "Kultura i razvoj", da BiH zavređuje posebnu pažnju, jer predstavlja jedinstven model kulturnog pluralizma koji treba očuvati i afirmisati.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH saopšteno je da su okruglim stolom "Kultura i razvoj" predsjedavali komesar EU za razvoj Andris Pibalgs i predsjednik Komisije Afričke unije Žan Ping.

Silajdžić je prisustvovao otvaranju 6. samita "Klintonove globalne inicijative", zajedno za drugim šefovima država koji takođe učestvuju u radu ove inicijative.

Za ostatak dana predviđeni su bilateralni sastanci Silajdžića sa premijerom Kuvajta Šeikom Naserom Mohamedom al-Sabahom i sa američkim kongresmenom Rasom Karnahanom, koji je predsjednik Podkomiteta za međunarodne organizacije i ljudska prava i kopredsjedavajući Grupe za BiH u američkom Kongresu.

Za sutra je predviđen sastanak Silajdžića sa bivšim predsjednikom SAD Bilom Klintonom, obraćanje na plenarnom zasjedanju samita na visokom nivou posvećenog Milenijumskim razvojnim ciljevima na poziv generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, učešće na Forumu privatnog sektora UN, te učešće u radu okruglog stola o temi "Širenje i jačanje partnerstva".                     

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE