• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska fondacija plaća imame u BiH

Fondacija za ljudska prava, slobode i humanitarnu pomoć iz Turske isplaćuje plate imamima džamija u Čajniču, Foči, Rogatici, Rudom, Višegradu i Žepi.

 Turska fondacija plaća imame u BiH Izvor: MONDO

Na internet stranici Internationale humanitare Hilfsorganisation ili Insani Yardim Vakfi (IHH) je navedeno da je riječ   o "imamima Goražda", odnosno "goraždanskog regiona",  kojem   pripadaju džamije i imami u ovim opštinama,  piše "Glas Srpske".  

Na tom internet sajtu  objavljeno je i da  Fondacija  šalje velike količine pomoći u Goražde, grad koji je poznat po borbi tokom   rata.  avedeno je i da je, prilikom otvaranja medrese u Visokom, čijoj je izgradnji doprinijela  Fondacija, predsjednik Izvršnog odbora IHH Emin Sen rekao da "odnos između naroda BiH i Turske treba da bude ojačan".

Zvaničnici IHH  posredstvom sajta  posebnu zahvalnost i poštovanje iskazuju poglavaru   Islamske zajednice u BiH Mustafi Ceriću, predstavniku Organizacije mladih muslimana Ismetu Kasumagiću i načelniku opštine Srebrenica Abdurahmanu Malkiću.   

Vlada Njemačke je 12. jula zabranila djelovanje IHH zbog veza sa Hamasom,  a isto je još  2008. godine   učinio i Izrael.  Stejt department   istražuje povezanost te fondacije sa teroristima. Fondacija se  od 1996. godine, kao saradnik Al kaide, nalazi i na crnim listama američke   CIA-e i  izraelskog Mosada.            (MONDO)   

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE