• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović ugostio potomke bana Milosavljevića

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović primio je potomke Svetislava-Tise Milosavljevića - sina Petra i praunuka Aleksandra Milosavljevića.

 Kuzmanović ugostio potomke bana Milosavljevića Izvor: MONDO

Kuzmanović je u razgovoru istakao veliki uticaj koji je ban Milosavljević imao na razvoj područja nekadašnje Vrbaske banovine.

On je naglasio da se građani Banjaluke sa pažnjom i poštovanjem sjećaju bana Milosavljevića, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

Kuzmanović je rekao da je u to vrijeme Banjaluka, zahvaljujući banu Milosavljeviću, ostvarila značajan napredak i dobila brojne reprezentativne objekte koji su i danas simboli grada, kao i brojne kulturne, privredne i sportske institucije i organizacije.

Petar Milosavljević zahvalio je predsjedniku Srpske na prijemu i naglasio da sa velikim zadovoljstvom dolazi u Banjaluku koja se razvija u moderan, evropski grad.

Svetislav-Tisa Milosavljević bio je ban Vrbaske banovine u staroj Jugoslaviji od 1929. do 1934. godine i u njegovo vrijeme Banjaluka je doživjela procvat. Milosavljević je postigao velike uspjehe i iza sebe ostavio mnogobrojne zadužbine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE