• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada demantuje "Blic", o Ceci ni govora

Vlada RS oglasila se u četvrtak povodom pisanja "Blica" o finansiranju koncerata prilikom otvaranja RTV doma i manifestacije "Kočićev zbor".

 Vlada demantuje "Blic", o Ceci ni govora Izvor: MONDO

Vlada RS saopštila je u petak da nije izdvojila 100.000 KM za održavanje koncerta Gorana Bregovića prilikom otvaranja RTV doma u Banjaluci.

Dnevni list "Blic" objavio je u četvrtak da je Vlada RS za koncerte Gorana Bregovića, prilikom otvaranja RTV doma u Banjaluci 30. aprila ove godine, i tradicionalnu manifestaciju “Kočićev zbor” izdvojila više hiljada KM.

Međutim, Vlada RS dementuje ovu informaciju.

"Vlada RS nije izdvojila sredstva ni za koncert Gorana Bregovića niti je uopšte finansirala svečanost prilikom ovogodišnjeg otvaranja RTV doma u Banjaluci", saopšteno je iz Vlade koja navodi i da je netačna informacija da je Vlada RS za održavanje ovogodišnjeg 45. "Kočićevog zbora" izdvojila "više stotina hiljada maraka", od čega su, navodno, finansirani koncerti Bregovića, Severine i Bobana Markovića.

"Vlada RS je posredstvom resornog ministarstva podržala održavanje jubilarnog 45. `Kočićevog zbora` za šta je izdvojila 25. 000 KM, a ukupni budžet ovogodišnjeg `Kočićevog zbora` bio je oko 60.000 KM", navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS koje je dostavljeno Srni.

Direktor Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Dragan Davidović izjavio je da je ova medijska kuća samostalno finansirala manifestaciju otvaranja svoje zgrade.

"Vlada RS uopšte nije učestvovala u finansiranju ove svečanosti", rekao je Davidović za Srnu, demantujući pisanje dnevnog lista "Blic".

Davidović je najavio da će Radio-televizija RS tužiti "Blic" za širenje propagande i neistinitih informacija.

Podsjetimo, "Blic" je takođe objavio da će vladajući SNSD finansirati koncert Cece Ražnatović i grupe "Legende" na završnom predizbornom skupu na Trgu krajine u Banjaluci, što je za taj list i potvrdio pjevačicin menadžer Sreten Radović.

Kako prenosi "Blic", premijer RS Milorad Dodik na završnom predizbornom skupu „nije htio nijednu drugu“ estradnu zvijezdu osim Cece.

MONDO je prije nekoliko dana iz vrha SNSD-a nezvanično saznao da će Ražnatovićeva pjevati na završnom predizbornom skupu vladajuće partije u Banjaluci i da će za „tezgu" dobiti 100.000 evra.

Inače, u SNSD su u početku kampanje najavili da neće rasipati novac za predizborne aktivnosti i da će za tu namjenu utrošiti milion maraka, iako im zakon omogućava da potroše više od dva miliona maraka, prenio je u četvrtak "Blic".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE