• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Političari: Silajdžić razbija BiH

Istup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića u Njujorku predstavlja najkraći put za razbijanje BiH, smatraju domaći političari.

 Političari: Silajdžić razbija BiH Izvor: MONDO

Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović smatra da to što radi Silajdžić predstavlja kraći put za razdruživanje, što je, kako je rekao, najbolji put za podjelu BiH.

Član HDZ BiH Ivo Miro Jović rekao je da je Silajdžićev istup u UN sramotan, da vodi BiH u propast, jer se BiH izgrađuje kroz kompromis i dogovor - pišu "Nezavisne novine".

"Predsjedništvo u ove četiri godine doslovno nije uradilo ništa, a razlog je što su uvijek bila dva protiv jednog. Jedan narod izabrao dvojicu, a drugi narod jednog. Niti su igdje zajedno putovali, niti su išta zajedno uradili", rekao je Jović.

Potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić rekao je da bi vijest bila da je Silajdžić postupio po nekom dogovoru u Predsjedništvu, a ne da je nastupio neusaglašeno.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac smatra da je to jako loše za imidž BiH i da su neslaganja u Predsjedništvu samo odraz cjelokupnog stanja u BiH.

Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a, rekao je da osuđuje antidejtonski nastup Silajdžića, i poručio da će trećeg oktobra biti "odnesen s političke scene BiH, kao i oni koji su mu, radi sopstvene političke promocije, davali prostor da radi i priča šta hoće".

Silajdžić je na sjednici Savjeta bezbjednosti optužio RS i tu instituciju UN-a za ratno stradanje u BiH rekavši da je Savjet bezbjednosti uvodeći embargo na oružje BiH "omogućio ratnu nadmoć srpske vojske, a kao posljedice rata su 200 000 ubijenih, 50 000 silovanih žena i 2,2 miliona izbjeglica".

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović rekao je da je Silajdžić u Njujork otišao samoinicijativno, ali da su generalni sekretar i predsjedavajući Generalne skupštine UN-a, te sve delegacije obaviještene da on tamo nastupa mimo dogovora u Predsjedništvu BiH.

"Ono što on tamo radi je protivustavno i ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo za BiH", rekao je Radmanović.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE