• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godišnjica smrti Milana Jelića

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeće na grob doktora Milana Jelića u Modriči danas je obilježena treća godišnjica od smrti bivšeg predsjednika RS.

 Godišnjica smrti Milana Jelića Izvor: MONDO

Pomen je u prisustvu Milanove supruge Milice, članova porodice, predstavnika lokalne, republičke i državne vlasti, sportskih i drugih organizacija i brojnih građana služio protojerej stavrofor Bogdan Todić, uz sasluženje sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Modriče.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da je Srpska Milanovom smrću izgubila vizionara.

"Bio je veliki čovjek i predsjednik zbog čega svake godine dolazimo ovdje da se pomolimo za pokoj duše, njegovoj porodici poželimo mnogo zdravlja, a profesionalno podsjetimo da i dalje radimo onako kako je predsjednik mislio i zamišljao", rekao je Špirić i naglasio da je bio dobar prijatelj sa Milanom, a brojni građani, prijatelji i prisutni na pomenu pokazuju da je bio drag i poštovan čovjek i predsjednik.

Načelnik modričke opštine Mladen Krekić istakao je da se u Modriči svakodnevno osjeća gubitak Milana.

"Kod mnogih Modričana u podsvjesti postoji osjećaj da će se Milan pojaviti. To je izraz našeg poštovanja prema Milanu, našem komšiji, sugrađaninu", rekao je Krekić.

Krekić je u znak sjećanja na Jelića, dugogodišnjeg predsjednika Fudbalskog saveza RS i Fudbalskog saveza BiH, na fudbalskom stadionu koji nosi Milanovo ime, na kome je 30. septembra 2007. godine u 18.00 časova doživio srčani udar, danas označio početak trodnevnog turnira za mlade fudbalere.

Načelnik je naglasio da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Na turniru učestvuju pioniri 16 klubova iz RS, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske. Finale turnira predviđeno je za subotu, 2. oktobra, a pobjednik će dobiti pehar.

Posebno interesovanje modričkih ljubitelja fudbala izazvalo je prisustvo pionira fudbalskih klubova Crvene Zvezde i Partizana iz Beograda.

Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u 51. godini u dobojskoj Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka". Rođen je 26. marta 1956. godine u mjestu Koprivna u opštini Modriča.

Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu, srednju u Doboju, a Ekonomski fakultet u Subotici. Postdiplomske studije završio je na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, gdje je i magistrirao, a potom odbranio doktorsku disertaciju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE