• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Vučinić: Neće da mi sude jer se plaše

Suđenje Siniši Vučiniću i grupi optuženih za ometanje hapšenja bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića ponovo je u utorak odloženo.

 Siniša Vučinić: Neće da mi sude jer se plaše Izvor: MONDO

Suđenje je odloženo zbog nedolaska jednog broja okrivljenih ali i advokata odbrane.

Optuženi čiji advokati nisu došli iz zdravstvenih razloga, nisu želeli da iznesu odbranu bez prisustva svojih branilaca, pa je sudija Svetlana Kovacević suđenje odložila za 16. jun.

Prvooptuženi Siniša Vučinić negirao je, u izjavi novinarima u Drugom opštinskom sudu, da okrivljeni i njihovi advokati žele da opstruiraju proces i za to optužio predstavnike tužilaštva.

Prema njegovoj oceni, tužilaštvo ne želi da proces počne jer "iz straha ili sramote" ne želi da objavi imena ljudi koji su pokušali da uhapse Miloševića, ali i zbog toga što su svesni da će njegova završna reč trajati "nešto duže od tri godine".

Vučinić je kao mogući razlog zbog kojeg tužilaštvo ne želi da dođe do suđenja naveo i to što on na sudu planira da obznani da mu je lider stranke G17 plus Mlađan Dinkić 29. marta 1991. godine, u restoranu "Hercegovina" preko puta direkcije Jugoslovenske levice, ponudio milion dolara da ubije Miloševića.

On je dodao da nema svedoka koji bi mogao da potvrdi da je do tog susreta došlo, ali je kazao da je spreman da se suoči sa Dinkićem na sudu po tom pitanju.

Grupa od ukupno 28 pristalica Slobodana Miloševića tereti se da je u noći između 30. i 31. marta 2001. godine ispred vile "Mir" u beogradskom naselju Dedinje izvršila krivično delo "učestvovanje u skupini koja sprečava službeno lice u obavljanju službene radnje".

Optužnicom se kao vođe grupe označvaju Siniša Vučinić, Bogoljub Bjelica, Ratko Zečević i Borivoje Drakulić.

Oni su optuženi da su, naoružani automatskim puškama, izdavali naređenja i usmeravali okupljenu masu na određena mesta u dvorištu vile i pritom ih ubeđivali da imaju odobrenje čak i da pucaju, ukoliko bi došlo do hapšenja Miloševića.

Suđenje koj je počelo 18. juna 2007. godine, do sada je u više navrata odlagano iz proceduralnih razloga i po zahtevu tužioca, ali i zbog nedolaska optuženih i zahteva da budu oslobođeni obaveze čuvanja službene i vojne tajne pre svedočenja.

Suđenje se nastavlja 16. juna u 10 sati u velikoj sali sudnice broj jedan Drugog opštinskog suda u Beogradu.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE