• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS kritikuje Tadića zbog susreta sa Tačijem

SRS kritikovala je predsednika Srbije Borisa Tadića jer se sreo sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem na sednici Saveta bezbednosti UN.

 SRS kritikuje Tadića zbog susreta sa Tačijem Izvor: MONDO

U saopštenju SRS navodi se da građani ne bi znali da je susreta bilo da se Tači, preko prištinskih medija na albanskom, nije "hvalio susretom".

Pozivajući se ne navode prištinske štampe da je Tadić "u srdačnom razgovoru faktički podržao separatističke težnje Albanaca", radikali su ocenili da je reč o najgrubljem rušenju državnog suvereniteta Srbije.

Dnevnik "Expres" preneo je izjavu Tačija da se tokom sednice Saveta bezbednosti UN-a u Njujorku susreo i pozdravio sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i ocenu da je Beograd postepeno počeo da menja odnos prema Kosovu i "de facto priznaje realnost".

Kabinet predsednika Srbije demantovao je da se Tadić rukovao i komunicirao sa Tačijem prilikom sednice Saveta bezbednosti UN.

"To je apsolutna neistina. Predsednik se nije ni rukovao, ni komunicirao niti razmenjivao poruke sa Hašimom Tačijem. Tači je sednici Saveta bezbednosti prisustvovao kao privatno lice, na osnovu poslovnika Saveta bezbednosti", saopštio je kabinet predsednika Srbije.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE