• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Renova izjava zvaničan stav Brisela

Premijer Vojislav Koštunica ocenio je da izjava Olija Rena o uspostavljanju dobrosusesedskih odnosa "predstavlja zvaničan stav Brisela".

 Koštunica: Renova izjava zvaničan stav Brisela Izvor: MONDO

"Izjava evropskog komesara Olija Rena da je obaveza Srbije da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom i da Kosovo ima evropsku perspektivu predstavlja očigledno zvaničan stav Brisela da Srbija potpisivanjem Solaninog sporazuma priznaje nezavisnost Kosova i da se obavezuje na saradnju sa ovom lažnom državom", ocenio je premijer Srbije.

Koštunica je u izjavi dostavljenoj Tanjugu istakao da pošto je ovakav sporazum sa EU protivustavan i sadrži neskrivenu nameru rasparčavanja Srbije, taj sporazum niko nema pravo da potpiše u ime Srbije.

"Sada je sasvim jasno da Solanin sporazum predstavlja završni čin projekta stvaranja prve NATO države, koji je započet bombardovanjem Srbije, naoružavanjem OVK, izgradnjom Bonstila i pravljenjem Ahtisarijevog plana koji obezbeđuje da je komandant NATO trupa konačan organ vlasti na Kosovu", naveo je Koštunica.

Prema njegovim rečima odgovor Srbije mora biti "dosledno poštovanje našeg ustava i nastavak principijelne politike da je Kosovo Srbija, koju podržava više od 150 država u svetu".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE