• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik oštro političkim protivnicima: Patološki ste izdajnici!

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik oštro je danas kritikovao uvodna izlaganja lidera SDS-a Mirka Šarovića i PDP-a Branislava Borenovića.

 dodik rezolucija NSRS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ocijenio je da su iznijeli niz netačnih podataka, da su u „Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta“  dopustili relativizaciju ustaškog režima, te da su u izdajničkom pohodu.

-Ovdje piše takozvana NDH. Znate li vi šta to znači? To znači da nije.  Zato nismo htjeli da učestvujemo u toj farsi. Nemam ja nikakvog savezništva sa nekim ko podržava ustaški pokret - rekao je Dodik.

Smatra i da se namentulo da se “jedna obična misa premješta na nivou BiH”, aludirajući na misu za Blajburg koja je održana u katoličkoj crkvi u Sarajevu.

- Jednu običnu misu premještaju na nivou BiH da o tome odlučujemo, a izbjegavaju da opštinski i kantonalni organi odlučuju o tome - kazao je Dodik i dodao da  se “ne može jedna misa, kako god značajna bila, staviti u kontekst ili paralelno sa genocidom”.

Predložio je i da NSRS formira posebnu komisiju da obavi uvid u arhivu i da vidi da li postoje dokumenti iz jasenovačke građe, zbog koje opozicija u RS stalno kritikuje Dodika da ju je predao Hrvatskoj.

Možda će vas zanimati

 -Nije izgubljen nijedan dokument iz te građe, svi se nalaze u arhivu i na pravi način su obrađeni.Nemam potrebu da se branim oko toga. Smatrao sam da je manja šteta za RS ako tu arhivsku građu prebacimo u Muzej holokausta.  Ako sam tada bio i manje ubijeđen da je to dobro, sada sam potpuno ubijeđen- kazao je Dodik.

Rekao je da ima pismo iz Muzeja holokausta u Vašingotnu u kojem se poziva delegacija iz RS da se u to uvjeri.

- Tražiću da SNSD predloži da ode delegacija iz RS i da sačini izvještaj i spreman sam da se formira novi anketni odbor da se to istraži - rekao je Dodik.

On je poručio da je važno da RS odbije način na koji se donosi sporna deklaracija i da ima institucionalnu snagu da reaguje na neistinu.

-Izdajnička koalicija Borenovića, Šarovića i Adila Osmanovića radi protiv RS. Istina je da je ovo podvala. Zašto ste relativizovali ustaški režim. Došli ste ovdje da paradirate i pozirate. Vi ste patološki srpski izdajnici na nivou BiH. Ja dobijam izbore gospodine Šaroviću posljednjih 15 godina. Ne možete vi prevariti srpski narod. Hoćeš da ti pokažem istraživanje, nema te nigdje. Imaćemo mi izbore. Mučno mi je bilo da vas slušam, ali nisam vam dobacivao. Politički gledano vi ste marginalna priča. Izgubli ste Bijeljinu , izgubili ste Doboj, koji ste vi ovdje đavo - rekao je Dodik.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE