• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Kandidat u Bijeljini Tomica Stojanović ili neko drugi, u Doboju se još ne zna

Autor Brankica Spasenić

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je danas nakon sjednice Predsjedništva stranke, da je SDS do sada prijavio 40 svojih kandidata za načelnike na lokalnim izborima i sedam zajedničkih sa drugim partijama.

 SDS kandidat u Bijeljini Doboju Izvor: MONDO

" Vjerujemo da ćemo imati kandidate u najmanje 54 lokalne zajednice koji su naši, zajednički ili koje SDS podržava," rekao je Šarović.

On je istakao da je raspustio odbor u Doboju.

"U ovoj lokalnoj zajednici treba da damo novu snagu i energiju. Od momenta kada je stranku napustio Obren Petrović, radili smo na konsolidaciji, ali je potrebna nova snaga jer mnogo toga u Doboju nije završeno. Tamo još nismo našli kandidata i neophodan je bio ovaj korak," kazao je Šarović.

Pročitajte i ovo

 On je naveo da će Duško Ristić biti novi povjerenik za Doboj.

"Pokušavamo da nađemo kandidata za gradonačelnika Doboja, tragamo za kandidatom," dodao je Šarović.

Što se tiče Bijeljine, Šarović je naveo da su razgovarali sa advokatom Miodragom Stojanovićem, te bili uvjereni da bi on mogao pobijediti Miću Mićića, kojeg podržava SNSD.

"Lomio se par dana, bio je blizu odluke. Bili smo ubijeđeni da, ukoliko bi prihvatio, sigurno bi pobijedio Miću Mićića. O kandidatu za Bijeljinu razgovaramo sa PDP-om. Biće ili Tomica Stojanović (poslanik u NSRS op. a.) ili neko drugi. U naredna dva dana odluka," istakao je Šarović.

Upitan o očekivanjima na predstojećim izborima, lider SDS-a je ocijenio da bi bilo preambiciozno očekivati pobjedu u svih 54 opštine.

"Atmosfera je pozitivna, optimisti smo. Daleko od toga da mislimo da ćemo imati 54 načelnika, ali SDS očekuje dobar rezultat. Dobro smo se pripremili u ovim nemogućim uslovima u RS za opoziciji, kako zbog Izbornog zakona BiH tako i nekih drugih pravila. Jedina svijetla tačka u cijelom ovom procesu je CIK BIH. Neki drugi misle da nije, ja mislim da jeste. Prevare koje su bile masovne , sada će biti u nekom manjem obimu, jer CIK ne može na sve da utiče," istakao je Šarović.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE