• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžikadićeva "Platforma za progres" najavila protest u Banjaluci

Autor mondo.ba

Mirni protest političke organizacije "Platforma za progres" biće organizovan sutra u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović."

 Protest Platforma za progres u Banjaluci Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Protest pod sloganom "Dosta je bilo šutnje" je zakazan u pet do 12.

"Ovo je prilika da iz Banjaluke pošaljemo poruku i da građani Bosne i Hercegovine još jednom čuju naše zahtjeve koji se tiču izbora, države i korupcije! Građani koji odluče da nam se pridruže, dužni su poštovati odluku MUP-a Republike Srpske o broju učesnika, poštovati fizičku distancu, nositi zaštitne maske i brojeve koji će biti dodijeljeni na protestu!," objavili su organizatori.

Pročitajte i ovo

Ovo je šesti mirni protest na turneji "Platforme za progres", a do sada su protesti organizovani u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Bihaću i Brčkom.

"Platformu za progres" osnovao je Mirsad Hadžikadić, univerzitetski profesor iz SAD, rođeni Banjalučanin, koji se u BiH (Sarajevo) vratio 2018. godine. Ova politička organizacija planira da izađe na lokalne izbore u BiH ove godine.

Mirsad Hadžikadić (rođen 21. januara 1955), navodi se u njegovoj onlajn biografiji, je bosanskohercegovački i američki univerzitetski profesor, doktor računarskih nauka i direktor "Instituta za kompleksne sisteme" Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarlotu.

Osnivač je i predsjednik "Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu" u Vašingtonu i "Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti." Na opštim izborima 2018. godine bio je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i osvojio je 58.555 glasova.

Hadžikadić rođen je u Banjaluci, a već 1984. godine preselio se u Sjedinjene Američke Države, i 2009. godine diplomirao je na Harvardu. 

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE