• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić za Uskrs u Visokim Dečanima

Predsednik Srbije Uskrs će provesti na Kosovu. Predsednik Kosova ocenio da je reč o "privatnoj poseti".

 Tadić za Uskrs u Visokim Dečanima Izvor: MONDO

Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće Uskršnjoj liturgiji u manastiru Visoki Dečani na Kosovu, rečeno je agenciji Beta u pres službi Predsedništva.

Vernici koji se pridržavaju Julijanskog kalendara Uskrs proslavljaju u nedelju, 27. aprila.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu rekao je u Prizrenu da je najavljena poseta predsednika Srbije pojedinim srpskim sredinama na Kosovu "privatnog" karaktera.

Sejdiu je na manifestaciji Panevropa za Kosovo (PanEuropa in Kosova) naveo da je svaki ulazak i izlazak sa Kosova u kompetenciji UNMIK-a, ali da je za Prištinu neprihvatljiv "svaki dolazak ljudi koji imaju za cilj političku propagandu".

"Ljudima se može dozvoliti da posete svoje sunarodnike i na tom planu neme problema. Ali, posete koje imaju za cilj predizbornu kampanju, stvaranje konfliktne situacije i izazivanje mržnje za nas su neprihvatljive. Ovo je pitanje UNMIK-a, ali smo rekli predstavnicima UNMIK-a da sva lica koja žele proći Kosovom u formi koju su do sada praktikovali za nas persona non grata", rekao je Sejdiu.

Na pitanje kako to da Tadića obezbeđuju pripadnici MUP-a Srbije, predsednik Kosova je kazao da ne zna ko će obezbeđivati Tadića na Kosovu: "Ja ne znam ko će biti zadužen za to. To je pitanje za UNMIK."

Sejdiu je ponovio da su izbori Srbije na Kosovu neprihvatljivi. "To je provokacija sa ciljem destabilizacije Kosova. Za nas je bitno da nas podržava UNMIK koji je ovde i dalje najviša instanca i oni su se izjasnili da su ovi izbori neprihvatljivi i apsolutno ilegalni. Kosovo neće služiti kao izborna jedinica niti za izgradnju paralelnih institucija Srbije na Kosovu, niti struktura za Srbiju", kazao je predsednik Kosova. On je pozvao kosovske Srbe da ne deluju destruktivno prema kosovskim institucijama.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE