• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandatar Džombić ili Tegeltija?

U najužoj konkurenciji za mjesto mandatara buduće Vlade RS ostali su Aleksandar Džombić i Zoran Tegeltija, saznaje Srna.

 Mandatar Džombić ili Tegeltija?  Izvor: MONDO

Srna saznaje da bi ministar za ekonomske odnose u novoj Vladi RS trebalo da bude Željka Cvijanović, dosadašnji šef kabineta premijera RS, dok bi Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica trebalo da vodi dosadašnji potpredsjednik RS Davor Čordaš.

Jedno od ministarskih mjesta najvjerovatnije će dobiti i aktuelni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević i direktor "Službenog glasnika RS" Srebrenka Golić, dok bi, prema Srninom izvoru, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede trebalo da vodi član SNSD-a iz Bijeljine Miroslav Milovanović.

Svoje mjesto u budućoj vladi trebalo bi da zadrže ministri pravde Džerard Selman, zdravlja Ranko Škrbić i saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Predsjednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj rekao je Srni da će penzioneri predložiti da ministar rada i boračko-inavlidske zaštite RS bude sadašnji direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguiranje Zoran Mastilo.

Predsjednik SP Petar Đokić rekao je Srni da je ova stranka zatražila od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika dva ministarska mjesta u budućoj Vladi RS.

"O kojim ministarstvima je riječ, biće poznato nakon razgovora sa novim mandatarom", rekao je Đokić i dodao da će od novoizabranog premijera tražiti da ovoj stranci pripadnu i neka rukovodeća mjesta u institucijama RS.

Predsjednik DNS Marko Pavić izjavio je u četvrtak, nakon konsultacija sa Dodikom, da je ova stranka tražila da u novoj vladi participira sa tri ministarska mjesta, ali Srna saznaje da će Pavićeva partija dobiti dva.

"Ako dobijemo dva mjesta u Vladi RS, onda ćemo tražiti od Dodika neku od kombinacija na nivou BiH i neka rukovodeća mjesta u institucijama RS", rekao je Pavić.

Potpredsjednik SDA Ramiz Salkić kaže da će ova stranka tražiti jedno ministarsko mjesto u Vladi, ali nije precizirao koje.

Za sutra je najavljen sastanak Izvršnog odbora SNSD-a, a Srna saznaje da će na sastanku biti riječi o kandidatu za mandatara buduće vlade RS i ministrima za sastav nove vlade iz SNSD-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE