• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP i DNS: Nije bilo govora o pridruživanju

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i lider DNS-a Marko Pavić izjavili su da nisu razgovarali sa predstavnicima SDS-a, odnosno SNSD-a, o mogućem pridruživanju njihovih poslanika klubovima SDS-a i SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 PDP i DNS: Nije bilo govora o pridruživanju Izvor: MONDO

"Činjenica je da podržavamo sadržaj Platforme o usaglašenom djelovanju SNSD-a i SDS-a jer su stavovi iz Platforme bliski stavovima DNS-a. O tehničkom dijelu nismo razgovarali, ali tu ne bi trebalo biti problema", rekao je Pavić Srni.

Ivanić je rekao da sa predstavnicima SDS-a nije razgovarao ni o ovome, ni o mogućem izboru za delagata u Domu naroda Parlamentrane skupštine BiH. "O tome će u naredna dva dana odlučivati organi stranke", rekao je Ivanić Srni.

Lider SDS-a Mladen Bosić najavio je da će danas razgovarati sa Ivanićem o mogućem izboru za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. "Ako Ivanić bude kandidat, vjerovatno može dobiti naše glasove. To je stvar naših razgovora sa Ivanićem", rekao je Bosić.

SDS će PDP-u ponuditi da njihov poslanik bude dio kluba SDS-a, a SNSD će ponuditi DNS-u da njihov poslanik bude dio kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, navedeno je u Aneksu 2 Platforme o usaglašenom djelovanju SNSD-a i SDS-a na nivou BiH koju su danas u Banjaluci potpisali lideri ove dvije stranke Milorad Dodik i Mladen Bosić.

U tom aneksu navedeno je da bi klubovi zajedno zauzimali i usaglašavali stavove o svim pitanjima prije svake sjednice skupštine ili komisija, da bi zajedničkim sastancima prisustvovali i svi srpski delegati u Domu naroda, ministri i zamjenici iz reda srpskog naroda u Savjetu ministara, kao i ostali predstavnici iz RS, po potrebi, a da bi sjednicama predsjedavali predsjednici klubova poslanika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE