• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić novi mandatar

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske je Aleksandar Džombić - rekao je predsjednik IO SNSD-a Nebojša Radmanović.

 Džombić novi mandatar Izvor: MONDO

"Bez obzira na široku raspravu sa više imena, ipak je odluka jednoglasna", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci nakon sjednice IO koja je trajala više od tri časa.

Radmanović je naveo da je stav IO da mandatar, kada dobije mandat od predsjednika RS, a član je SNSD-a, treba da Izvršnom odboru iznese koncept i personalna rješenja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prošle sedmice konsultovao se o mandataru sa liderima parlamentarnih stranaka u RS, te delagacijama Privredne komore RS i Saveza sindikata RS.

Dodik je konsultacije obavio i sa predstavnicima Udruženja penzionera, Boračke organizacije, Unijom studenata RS i Omladinskog savjeta.

Džombić je ministar finansija Republike Srpske. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Do sada je radio u Gradskoj upravi Banja Luka, u Kristal banci AD Banja Luka kao referent, šef službe i rukovodilac projekta, te u Agroprom banci AD Banja Luka kao direktor.

Prije izbora za ministra finansija, obavljao je funkciju izvršnog direktora u Novoj banci AD Bijeljina. Oženjen je i ima jedno dijete.

I vaše mišljenje je važno! Glasajte o ovoj temi na MONDO anketi!

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE