• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Identifikovano 88 Srba za 3 godine

Od početka rada Instituta identifikovano 88 osoba srpske nacionalnosti, dok još 17 DNK nalaza čeka na konačnu identifikaciju.

 Identifikovano 88 Srba za 3 godine Izvor: MONDO

Šef banjalučke kancelarije Instituta za nestala lica BiH Milijana Bojić tvrdi da je za tri godine od početka rada Instituta identifikovano 88 lica srpske nacionalnosti, dok još 17 DNK nalaza čeka na konačnu identifikaciju.

Bojićeva je rekla da je u današnjim protestima porodica nestalih iz Republike Srpske ispred Područne kancelarije Instituta za nestala lica BiH u Banjaluci i Istočnom Sarajevu učestvovao samo jedan dio porodica, dok drugi dio podržava rad Instituta i svakodnevno kontaktira i dolazi u banjalučku kancelariju.

"Vrlo je simptomatično da oni koji traže naše ostavke nikada neće da dođu u našu kancelariju, ne pozivaju nas na njihove sastanke i ne žele da čuju rezultate rada naše kancelarije", izjavila je Bojićeva novinarima.

Ona je navela da je banjalučka kancelarija Instituta od početka rada ove institucije ekshumirala 95 kompletnih i 26 nekompletnih ljudskih skeleta, odbacujući tvrdnje predstavnika porodica nestalih iz RS da su na lokaciji starog pravoslavnog groblja u Modriči nedavno ekshumirani posmrtni ostaci iz Drugog svjetskog rata.

Bojićeva kaže da banjalučka kancelarija Instituta profesionalno radi svoj posao, zbog čega ne može dati ostavku na funkciju koju obavlja.

"Ja mogu dati otkaz samo kada neka stručna komisija utvrdi da sam povrijedila pravilnik i ugovor o radu, Zakon o nestalim licima BiH i da ne radim svoj posao profesionalno", istakla je Bojićeva.

Ona je podsjetila da su srpski predstavnici u Institutu za nestala lica BiH uputili pisani zahtjev predsjedniku RS Miloradu Dodiku da ih primi kako bi ga upoznali sa rezultatima njihovog rada u Institutu.

Porodice nestalih iz RS danas su održale proteste upozorenja ispred područne kancelarije Instituta za nestala lica BiH u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, zahtijevajući ostavke srpskih predstavnika u Institutu za nestala lica BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE