• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za prugu Doboj-Petrovo Novo 35 miliona evra

Željeznica RS investiraće uz podršku Vlade RS 35 miliona evra u prugu Doboj - Petrovo Novo, najavio v.d. generalnog direktora Zdravko Savić.

 Za prugu Doboj-Petrovo Novo 35 miliona evra Izvor: MONDO

Prilikom posjete željezničkoj stanici Sočkovac, gdje pružni radnici obavljaju remont pruge, on je precizirao da će u okviru projekta obnove i modernizacije pruge duge 27 kilometara biti obuhvaćeno izvođenje građevinskih radova, remont pruge, rekonstrukcija staničnih zgrda, mostova, propusta i pružnih prelaza.

Savić je rekao da je posljednji veliki remont ove pruge obavljen 1978. godine, a da se na jedinoj pretovarnoj stanici na pruzi Doboj - Petrovo  obavljaju intenzivni radovi na rekonstrukciji skretnica i donjeg stoja pruge, što je, kako je objasnio, samo početak velikih radova na pruzi izgrađenoj 1886. godine.
Savić ističe da će pruga biti elektrifikovana i da će biti obezbijeđeni najznačajniji pružni prelazi, na kojima su se do sada dešavale mnogobrojne nesreće.

 U Željeznicama planiraju i izgradnju staničnih perona i drugih neophodnih objekata za moderan željeznički saobraćaj na pruzi Doboj - Petrovo.
 Načelnik opštine Petrovo Zoran Blagojević, koji je sa Savićem obišao radnike u Sočkovcu, izjavio je Srni da će željeznička stanica u Sočkovcu značiti mnogo za opštinu Petrovo, jer će se u ovom mjestu nalaziti jedna od tri poslovne zone u petrovskoj opštini.

"Stanica Sočkovac  jedini je željeznički robni terminal u dolini Spreče kome gravitira kompletna privreda opština Gračanica i Petrovo", rekao je Blagojević. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE