• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović: BiH odlučna da se obračuna s korupcijom

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je u Briselu da je BiH odlučnija nego ikada da se obračuna sa korupcijom kao velikom prijetnjom savremenog doba koja je ušla i u pore društva.

 Ahmetović: BiH odlučna da se obračuna s korupcijom Izvor: MONDO

"Razvoj BiH kao demokratskog društva, te jačanje vladavine prava podrazumijeva kontinuiranu borbu na suzbijanju svih oblika korupcije. Posebnu pažnju treba posvetiti eliminaciji mogućnosti pojave korupcije", rekao je Ametović, obraćajući se na Forumu ministara unutrašnjih poslova i pravosuđa zemalja EU i zapadnog Balkana.

Ahmetović je istakao da će agencije za provođenje zakona u BiH odlučno i svim sredstvima nastaviti djelovati na suzbijanju svih oblika nelegalnog posjedovanja i trgovine oružjem, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

On je napomenuo da je na pitanju suzbijanja nezakonitog posjedovanja i efikasne kontrole lakog naoružanja, BiH u proteklom periodu preduzela niz aktivnosti i mjera.

Govoreći o koracima koje je BiH ostvarila na području unapređenja saradnje s evropskim agencijama za provođenje zakona: Europolom, Fronteksom i SECI/SELEC centrom, Ahmetović je istakao značaj potpisivanja i provođenja Konvencije o policijskoj saradnji za jugoistočnu Evropu.

"Iako je u proteklom periodu BiH uložila veliki napor na unapređenju međunarodne saradnje kako sa susjednim zemljama, tako i sa zemljama EU, smatramo potrebnim poboljšati saradnju i koordinaciju unutar pomenutih agencija, centara i inicijativa. Poboljšanje saradnje za rezultat će imati povećanje povjerenja između zemalja zapadnog Balkana i EU", rekao je Ahmetović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE