• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Prudski sporazum je mrtav

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prenio je lideru Stranke za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću da je prudski sporazum mrtav.

 Dodik: Prudski sporazum je mrtav Izvor: MONDO

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prenio je danas lideru Stranke za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću da je prudski sporazum mrtav i da ne može predstavljati bilo kakav osnov za buduće razgovore o bilo kom pitanju, kao ni butmirski i aprilski paketi.

"Svi budući razgovori moraju da kreću od naše pretpostavke da se može uspostaviti konsenzus", naglasio je Dodik nakon nenajavljenog sastanka sa Radončićem u Banjaluci.

Dodik je naglasio da su se ove dvije stranke saglasile da na niovu BiH treba što prije formirati vlast, koja bi mogla da započne stabilno i brzo rješavanje otvorenih pitanja kao što su državna imovina, popis stanovništva, prilagođavanje Ustava BiH odluci Suda u Strazburu.

"Uvjereni smo da je to moguće i namjeravamo da razgovore o tome nastavimo", rekao je Dodik i potvrdio da će razgovarati i sa ostalim partijama.

On je istakao da je Stranka za bolju budućnost postigla ozbiljan i važan rezultat na izborima, te da je današnji sastanak nastavak konsultacija njega i Radončića u vezi sa političkim dešavanjima i mogućim razvojem u okviru BiH.

Radončić je rekao da "sa zadovoljstvom može da konstatuje da je nakon njihovog razgovora sa SDP-om odbačen prudski dogovor", dodajući da Stranka za bolju budućnost o tom pitanju ima iste stavove kao i Dodik.

On je naglasio da je prudski sporazum za njegovu stranku "bio takav dokument koji omogućava potpunu stabilnost RS, a uništava FBiH".

"Zato danas sa radošću mogu da kažem da mi je ova vijest draga, a Sulejmanu Tihiću, kao kreatoru `Pruda`, izjavljujem saučešće", rekao je Radončić.
On je dodao da je razgovor sa Dodikom protekao u najboljem interesu što bržeg konstituisanja vlasti na nivou BiH i pravljenja takve parlamentarne većine koja će omogućiti ekonomski i svaki drugi razvoj BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE