• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodiku pojačano obezbjeđenje

Policija je pojačala bezbjednost predsjednika RS Milorada Dodika zbog prijetnji koje su stigle na njegovu adresu, rekao je direktor Policije RS Gojko Vasić.

 Dodiku pojačano obezbjeđenje Izvor: MONDO

Vasić je naglasio da se bezbjednost predsjednika Srpske ne dovodi u pitanje i da je policija RS spremna da odgovori svim izazovima.

"Bezbjednost predsjednika je prije nekoliko dana stavljena na viši nivo odmah po primanju prijeteće poruke. Kriminalistička policija već radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i nadamo se da ćemo vrlo brzo imati pravu informaciju", izjavio je Vasić za "Večernje novosti".

On je ocijenio da nije dobro to što zakonodavstvo često, i kada izvršioci budu pronađeni, sporo reaguje.

"Javnost treba da zna da policija kod ovakvih slučajeva reaguje odmah i podiže nivo bezbjednosti, ali podatke ne iznosi da bi spriječili podizanje panike", poručio je Vasić.

U Vladi RS "Novostima" je potvrđeno da su prijeteća pisma adresirana na ime Dodika bila česta i dok je bio premijer. Posljednje prijetnje smrću predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku uputio je 8. novembra "Patriotski front BiH" i poslao ih na adresu Glavnog odbora stranke. Poruka je stigla faksom i u njoj se navodi da će "najveći fašisti svih vremena za BiH i bošnjački narod u najskorije vreme biti ubijeni".

U poruci su takođe navedena i imena visokih funkcionera SNSD-a Nebojše Radmanovića, Nikole Špirića, Milice Marković i Dušanke Majkić. U poruci, koja je takođe poslata i na adresu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, još se navodi: Nekada je bilo "uvijek Srpska, a BiH ako mora", a sada je: "nikad Srpska, BiH vječna".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE