• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I mrtvima zabranjen ulazak u BiH

Savjet ministara BiH objavio je u "Službenom glasniku" odluku kojom je zabranjen ulazak u BiH za 34 osobe, među kojima ima i imena pokojnika.

 I mrtvima zabranjen ulazak u BiH  Izvor: MONDO

Savjet ministara BiH objavio je u "Službenom glasniku" odluku kojom je zabranjen ulazak u BiH i tranzit preko njene teritorije za 34 lica, među kojima ima i imena pokojnika, ali i onih koji su osuđeni na višedecenijsku robiju, piše danas "Glas Srpske".

Savjet ministara BiH ovu odluku donio je 5. oktobra na prijedlog ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića, a pozitivno mišljenje o tome dali su Ministarstvo finansija i Kancelarija za zakonodavstvo Savjeta ministara BiH.
Tako je, zbog efikasnog provođenja mandata Haškog tribunala, ulazak i tranzit kroz BiH zabranjen Veliboru Ostojiću, koji je umro prije skoro dvije gorine, ali i Miloradu Ulemeku Legiji, iako se nalazi na izdržavanju kazne u Srbiji gdje je osuđen na ukupno 95 godina zatvora, od čega 40 godina za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na listi je i ratni komandant jedinice "Predini vukovi" iz Doboja Predrag Kujundžić, kojeg je Sud BiH osudio na 22 godine zatvora.

Među ove 34 osobe je i Njegovo preosveštenstvo vladika mileševski Filaret.

Na tom spisku su Milorad Bilbija, Milovan Bjelica, Ljuban Ećim, porodica haškog optuženika Gorana Hadžića - Goranka, Ivana, Srećko i Živka Hadžić, Predrag Jovičić, Dragomir Keserović, Dragan Kijac i Radomir Kojić.

Na listi je i porodica Ratka Mladića - Biljana, Bosiljka i Darko Mladić, bivši ministar policije Republike Srpske Tomislav Kovač, Predrag Kujundžić, Milomir Mališ, Momčilo Mandić, Milorad Marić, Jelenko Mičević, te bivši ministar odbrane RS Milan Ninković.

Na spisku su i izvjesni Zoran Ostojić, Petko Pavlović, Čedomir Popović, Branislav Puhalo, Nade Radović, Branko Ratić, Slavko Roguljić, bivši predsjednik RS Mirko Šarović, Mrkša Skočajić, Milenko Vračar i Milan Zogović.

Odluka je objavljena u "Službenom glasniku BiH" broj 94. od 15. novembra, a u njoj je navedeno da se mjere ne odnose na one koji su na spisku, a koji su državljani BiH.

U odluci Savjeta ministara nalaze se imena osoba kojima je ranije EU zabranila ulazak zbog podrške haškim optuženicima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE