• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafali digli Banjaluku na noge

Pokaznom vježbom koja je održana na platou ispred Vrhovnog suda u Banjaluci zvanično je počela s radom Interventna jedinica Sudske policije RS.

 Rafali digli Banjaluku na noge Izvor: MONDO

Sudski policajci, opremljeni najsavremenijom opremom, u četvrtak su u saradnji s pripadnicima Specijalne jedinice MUP RS izveli pokaznu vježbu privođenja opasnog lica.

Dragan Vuksan, viši inspektor i vođa tima u Interventnoj jedinici Sudske policije RS, objašnjavajući pokaznu vježbu, istakao je da su policajci demonstrirali izvođenje opasnog lica iz suda i njegovo sprovođenje u zatvor, pri čemu su pomagači kriminalca osujećeni u pokušaju da ga otmu iz ruku pravde i zakona.

"Zadatak nam je bio da spriječimo otmicu uz upotrebu neophodne sile. U drugoj tački smo pokazali dovođenje lica iz Kazneno-popravnog zavoda u prostorije suda i način izvođenja lica iz vozila", objasnio je Vuksan.

Vježba koja je izvedena po najvišim profesionalnim standardima, ipak je za trenutak kod građana Banjaluke, koji su se zatekli u blizini, izazvala paniku. S obzirom da je vježba rađena u dva navrata, ujutro oko šest sati i u 13 časova, građani koji su ranom zorom čuli nekoliko rafala, ispaljenih prilikom vježbe, a potom i prodoran zvuk policijskih sirena, za trenutak su posumnjali da je riječ o kriminalnom obračunu, prenosi "Fokus".

Vijest o panici i nevjerici među građanima, prenosila se od uva do uva, a u policiji su rekli da niko od građana nije uputio čak nijednu prijavu u vezi s pucnjevima koji su se čuli.

U Sudskoj policiji su izjavili da je pokazna vježba bila prijavljena nadležnim institucijama, te da su građani bili obaviješteni putem sredstava informisanja.

Interventna jedinica Sudske policije broji osam pripadnika zajedno s komandirom a do kraja godine plan je da joj se pridruži još sedam članova.

Elitni sudski policajci imaće zadatak privođenja opsanih kriminalaca iz zatvora u sudove i obrnuto, kao i hapšenje odbjeglih osuđenika za teška krivična djela.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE