• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog snijega otežan saobraćaj

Na većini puteva u višim planinskim predjelima u Republici Srpskoj saobraća se otežano zbog snijega, dok su u nižim krajevima putevi pretežno mokri i klizavi zbog kiše.

 Zbog snijega otežan saobraćaj  Izvor: MONDO

Na pravcu Foča - Gacko preko Čemerna na putu ima od pet do 10 centimetara snijega, dok je preko Romanije, Rogoja i Mliništa put zasnježen, a saobraćaj usporen.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost uz riječne tokove i po kotlinama, a u usjecima je česta pojava sitnijih odrona.

Snijeg koji pada u zapadnim i jugozapadnim dijelovima BiH otežava i usporava saobraćaj, a dodatne poteškoće pričinjavaju vozila koja nemaju adekvatnu zimsku opremu, zbog čega dolazi do povremenih zastoja.

Iz AMS-a vozačima savjetuju veoma opreznu vožnju, i da na put ne kreću bez zimske opreme, jer su u popodnevnim časovima zastoje na zasnježenim kolovozima najviše izazivali nesavjesni vozači koji nisu imali adekvatnu zimsku opremu.

Na planinskom prevoju Koprivnica (Bugojno - Kupres) policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju lance.

U ostalim područjima saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, bez vanrednih ograničenja, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni kamenja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE