• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK:Ovjerene kandidatske liste

CIK BiH je u skladu sa Izbornim zakonom BiH, provela postupak ovjere kandidatskih listi za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda RS.

 CIK:Ovjerene kandidatske liste Izvor: MONDO

Na današnjoj sjednici CIK-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS ovjereno je osam kandidatskih listi sa 20 kandidata.

CIK je ovjerio kandidatsku listu poslanika u Narodnoj skupštini RS Željka Mirjanića na kojoj su Staša Košarac, Pero Mitrović i Zorica Tadić.

Na sjednici je ovjerena kandidatska lista poslanika u Narodnoj skupštini RS Nikole Baštinca na kojoj su Krstan Simić, Željko Kuzmanović i Marko Ostojić, kao i kandidatska lista poslanika Igora Radojičić koju čine Drago Ljubičić, Vesna Šain i Branko Bjelovuk.

Ovjerene su i kandidatske liste Partije demokratskog progresa koju čine Mladen Ivanić, Aleksandar Golijanin i Igor Crnadak i Demokratske partije - Dragan Čavić na kojoj je Momčilo Novaković.

Na današnjoj sjednici ovjerena je kandidatska lista poslanika u Narodnoj skupštini RS Nenada Stevandića na kojoj su Nemanja Vasić i Radmila Mitrović, te kandidatska lista Srpske demokratske stranke na kojoj su Ognjen Tadić i Darko Banjac.

CIK je ovjerio i kandidatsku listu Demokratskog narodnog saveza na kojoj su Dragutin Rodić, Zoran Spasojević i Petar Ivanković.

Za Vijeće naroda RS na današnjoj sjednici ovjerene su 23 kandidatske liste na kojima je 74 kandidata.

CIK BiH podsjeća kantonalna zakonodavna tijela da je Ustavom Federacije BiH propisan rok od 10 dana od dana objavljivanja rezultata za konstituisanje kantonalnih skupština i rok od 20 dana od objavljivanja rezultata za konstituisanje Doma naroda Parlamenta FBiH.

Oba ustavna roka su istekla, a kantonalne skupštine još nisu provele izbore za Dom naroda Parlamenta FBiH, dok se pojedine još nisu ni konstituisale, navodi se u saopštenju CIK-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE