• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro oduzimanje nelegalne imovine

Nadležne institucije uskoro bi trebalo da privedu kraju određene istrage, nakon čega bi trebalo da počne i proces oduzimanja nelegalno stečene imovine.

 Uskoro oduzimanje nelegalne imovine Izvor: MONDO

Ovo je izjavio Zoran Stanišljević, direktor Agencije za upravljanje oduzetom nelegalno stečenom imovinom Republike Srpske.

"Ne mogu precizirati kada se to može očekivati, ali znam da se provode određene istrage u pravcu oduzimanje imovine. Očekujem da će se to veoma brzo završiti", rekao je Stanišljević za "Fokus".

On je istakao da će Agencija postupati s imovinom onako kako je to precizirano Zakonom o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela, koji je početkom godine usvojila Narodna skupština RS.

"Agencija će raspolagati oduzetom imovinom, odnosno čuvati, skladištiti, prodavati i procjenjivati vrijednost imovine. Imovinu će oduzimati sudovi, na osnovu zahtjeva tužioca, koji pokreće istragu. Ako bude utvrđeno da je imovina nelegalno stečena, sudovi je oduzimaju, nakon čega ona prelazi u ruke Agencije", objasnio je Stanišljević.

Prema njegovim riječima, imovina koja bude trajno oduzeta, ako je riječ o nepokretnoj imovini, biće uknjižena kao vlasništvo Srpske. "Ako je riječ o namještaju, vozilima, ili tehničkim uređajima, oni će ići na javnu prodaju", dodao je Stanišljević.

Nikola Baštinac, zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, rekao je da postojanje Agencije ima višestruku ulogu, jer osim oduzimanja imovine, to daje signal da se kriminal ne isplati.

Nenad Stevandić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, kaže da u narednom periodu ne očekuje neki ozbiljan pomak u rješavanju ove problematike.

U Srpskoj još nema preciznih podataka o trenutnoj vrijednosti imovine, koja je stečena nelegalnim radnjama, a prema nagovještajima, vrijednost ove imovine iznosi nekoliko miliona maraka. Ministar pravde RS Džerard Selman ranije je rekao da se procjenjuje da će vrijednost pokretne imovine, koja će biti oduzeta u prvim fazama, dostići milion maraka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE