• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatraženo produženje pritvora za Antića

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH da produži pritvor još dva mjeseca Miroslavu Aniću koji je osumnjičen za ratni zločin počinjen na području Kiseljaka i Vareša.

 Zatraženo produženje pritvora za Antića Izvor: MONDO

Tužilaštvo smatra da je produženje pritvora neophodno zbog težine krivičnog djela za koja se Anić sumnjiči, te zbog činjenice da bi optuženi, boraveći na slobodi, mogao pobjeći i uticati na svjedoke i saučesnike.

"Kao bivši pripadnik jedinice ‘Maturice’, koja je imala oko 80 vojnika, Anić bi boravkom na slobodi gradio svoju odbranu zajedno sa saizvršiocima i uticao bi na svjedoke. Njegovo puštanje na slobodu uznemirilo bi javnost i javni poredak", rekla je tužilac Slavica Terzić.

Anićev advokat Duško Tomić nije se protivio produženju pritvora, navodeći da je njegov klijent sigurniji u pritvoru, nego u Kiseljaku, nakon prijetnji koje su mu upućene - da je izdajnik i neprijatelj, javlja Balkanska istraživačka mreža /BIRN/.

Miroslav Anić je osumnjičen da je kao pripadnik Jedinice za posebne namjene "Maturice" pri Hrvatskom vijeću obrane (HVO), počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na području opština Kiseljak i Vareš.

Na prethodnom ročištu za određivanje pritvora Tužilaštvo je saopštilo da je Anić već priznao učešće u nekim od zločina za koje je osumnjičen, a između ostalog i zločin u selu Stupni Do u opštini Vareš.

Prema presudama Tribunala u Hagu, jedinice HVO-a zauzele su Stupni Do u oktobru 1993. godine, pri čemu je ubijeno više od 30 civila.

Anić se 1. novembra ove godine, nakon dolaska iz Hrvatske, predao Tužilaštvu BiH.

Sud BiH će odluku o prijedlogu za produženje pritvora donijeti naknadno.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE