• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić novi ministar policije?

Razgovori i pregovori oko sastava nove Vlade RS su u punom jeku. Socijalisti računaju do dvije ministarske fotelje.

 Đokić novi ministar policije? Izvor: MONDO

Polako se kristališu imena novih ministara. Iz do sada obavljenih razgovora mandatara Aleksandra Džombića sa političkim partijama poznato je da će među novim licima u Vladi RS biti i lider Socijalističke partije Petar Đokić, pišu "Novosti".

Saša Čudić, potpredsjednik SP, kaže da je rukovodstvo ove stranke odlučilo da na čelu jednog od dva ministarstva, koliko će pripasti socijalistima, bude predsjednik stranke Petar Đokić.

"U narednih nekoliko dana očekujemo drugi krug konsultacija sa mandatarom Aleksandrom Džombićem kako bi se iskristalisala situacija oko ministarskih mjesta koja će pripasti SP. Pored već ponuđenih ministarstava trgovine i turizma, kao i ministarstva i sporta i omladine, ostalo je da se razmotri naš prijedlog da prihvatimo jedno društveno odgovornije ministarstvo. Tu, prije svega, mislimo na mjesto u Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu energetike i industrije ili Ministarstvu unutrašnjih poslova RS", navodi Čudić.

Čudić kaže da dva mjesta socijalista u Vladi RS nisu sporna, ali da ime drugog kandidata za ministra, koji će pored Petra Đokića biti u Vladi RS, još nije poznato.

Prema ranijim medijskim spekulacijama, lider socijalista Petar Đokić hoće Ministarstvo unutrašnjih poslova jer je „izvisio" za poziciju predsjednika Narodne skupštine RS, pošto je Igor Radojičić zadržao tu funkciju u narednom mandatu. Kako je ranije pisao dnevnik "Press RS", Đokića bi u poslaničkim klupama zamijenio Predrag Gluhaković, aktuelni ministar trgovine i turizma, koji je po broju glasova odmah iza svog stranačkog šefa.

Mandatar Aleksandar Džombić već je najavio da će novi ministar finansija biti Zoran Tegeltija, kao i da u Vladi RS ostaju Ranko Škrbić kao ministar zdravlja i Džeral Selman kao ministar pravde. Takođe je izjavio da u SNSD nemaju ništa protiva da na mjestu ministra prosvjete ostane Anton Kasipović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE