• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uslovno "da" za SSP dobra vest za Srbiju

Predsednik Skupštine Srbije ocenio je da je "dobra vest za Srbiju" spremnost Belgije i Holandije da odobre potpisivanje SSP sa Srbijom.

 Uslovno "da" za SSP dobra vest za Srbiju Izvor: MONDO

"To je dobra vest za Srbiju, ukoliko se to bude i dogodilo i ukoliko Srbija može da raspolaže prednostima tog sporazuma odmah", rekao je Dulić Tanjugu.

"To će omogućiti Srbiji i njenim građanima da u vremenu koje je pred nama osete pozitivne posledice približavanja Evropskoj uniji", precizirao je predsednik parlamenta.

On je naglasio da će time Srbiji biti otvorena vrata za jačanje institucija, jačanje srpske ekonomije, otvaranje novih radnih mesta, rešavanje socijalnih problema, kao i ispunjenje svih očekivanja i ubrzavanja daljih procesa evropskih integracija.

Prema Dulićevim rečima, to će značiti i da će Srbija potpisivanjen S S P postati pridružen član EU i da će u budućnosti ispunjavanjem preuzetih obaveza i menjanjem društva omogućiti odbranu svih nacionalnih interesa, očuvanja dostojanstva, teritorijalnog integriteta Srbije i boljitka za sve njene građane.

"Saradnja sa Haškim tribunalom je bila i ostala ne samo naša međunarodna obaveza, nego i obaveza poštovanje srpskih zakona, ali pre svega poštovanja prema porodicama žrtava i stavljanje tačke na ružnu prošlost devedesetih godina", poručio je predsednik parlamenta.

U belgijskom ministarstvu spoljnih poslova u Briselu u subotu je rečeno da su Belgija i Holandija spremne na davanje saglasnosti za potpisivanje SSP sa Srbijom i pre 11. maja, pod uslovom da Beograd nema pravo raspolaganja prednostima Sporazuma do okončanja saradnje sa Tribunalom u Hagu.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE