• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Državnici iz regiona u Banjaluci

Hrvatskom predsjedniku Ivu Josipoviću će u Banjaluci biti uručena nagrada za ličnost godine koju dodjeljuju "Nezavisne novine".

 Državnici iz regiona u Banjaluci  Izvor: MONDO

"Kolegijum 'Nezavisnih novina' odlučio je da Josipović bude proglašen za ličnost godine zbog toga što je državnik bez ratne prošlosti, ima pozitivan angažman u odnosima sa državama bivše Jugoslavije i vodi politiku pomirenja i tolerancije", rekao je Srni direktor i vlasnik "Nezavisnih novina" Željko Kopanja, podsjetivši da je ovo sedmi izbor ličnosti godine kojeg tradicionalno organizuje ovaj list.

Kopanja je najavio da će u 20.00 časova u banjalučkom Hotelu "Bosna", prilikom proglašenja Josipovića za ličnost godine, biti izabran najbolji privrednik BiH, te dodijeljena nagrada "Nikola Guzijan" najboljem novinaru u BiH.

Na manifestaciji će biti dodijeljeno i posebno priznanje predsjednici Federacije BiH /FBiH/ Borjani Krišto i privredniku iz Zagreba Stipi Matiću za investicije na području Dervente i Šamca.

U protokolu dostavljenom Srni navodi se da će na manifestaciji po izboru čitalaca "Nezavisnih novina" biti izabrani i najbolji ministri u vladama RS i FBiH, te Savjetu ministara BiH.

Kopanja je rekao da će manifestaciju svojim prisustvom uveličati predsjednici RS, Srbije i Crne Gore - Milorad Dodik, Boris Tadić i Filip Vujanović, članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović, te visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Manifestaciji će prisustvovati i predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, ministri RS, FBiH i Savjetu ministara BiH, premijer FBiH Mustafa Mujezinović, 15 stranih ambasadora akreditovanih u BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 Dragan Čović i Božo Ljubić, predsjednik SDA Sulejman Tihić, lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, poslanici u Narodnoj skupštini RS, parlamentu BiH, predstavnici vjerskih zajednica u BiH, te istaknute ličnosti iz kulturnog, javnog i sportskog života RS i FBiH.

Srna saznaje da će tokom dana predsjednik RS Milorad Dodik razgovarati sa hrvatskim predsjednikom Josipovićem, dok će tokom trajanja manifestacije u Hotelu "Bosna" biti održani bilateralni razgovori članova Predsjedništva BiH, predsjednika RS sa predsjednicima Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Kako Srna saznaje, hrvatski predsjednik će prije dolaska u Banjaluku posjetiti Jajce, gdje će sa predstavnicima opštine razgovarati o političko-privrednoj situaciji u ovom dijelu BiH.

Josipović će povodom katoličkog praznika Svetog Nikole u Jajcu uručiti poklon-pakete djeci u vrtiću, kojeg je obnovila Vlada Hrvatske. Istog dana, Josipović će posjetiti samostan Svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju kod Jajca.

Sa hrvatskim predsjednikom u Banjaluku će doputovati delegacija hrvatskih privrednika. Srna saznaje da će se Josipović sastati sa članovima Udruženja Hrvata u Banjaluci i banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.

Današnju manifestaciju, koja predstavlja najveći skup državnika iz regiona koji je održan u RS, direktno će prenositi Radio-televizija RS, a najavljen je i dolazak 37 predstavnika medijskih kuća iz RS, BiH i regiona.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE