• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plakati u Banjaluci uoči dolaska Josipovića

SNP "Izbor je naš" u Banjaluci, povodom dolaska hrvatskog predsjednika lijepio plakate čiji tekst postavlja pitanje prava Srba u Hrvatskoj.

 Plakati u Banjaluci uoči dolaska Josipovića Izvor: MONDO

Predsjednik Srbskog narodnog pokreta "Izbor je naš" Dane Čanković  izjavio je Srni da Josipović dolazi u Banjaluku "kako  bi ponovo postavio pitanje povratka Hrvata u RS, jer se i dalje zalaže za poziciju Hrvata u RS i Federaciji BiH

Čanković je podsjetio da je više stotina hiljada Srba protjerano u vojnim akcijama iz Hrvatske, da je njihova imovina u najvećem broju slučajeva oteta, navodeći  kao primjer  50.000 stanova i stanarskih prava, da oni koji žele vratiti imovinu to teško ostvaruju, te da  su  Srbi  ogroman novac ulagali u penzione, stambene i druge fondove.

On je dodao da ne vidi razlog da Josipović bude nagrađen kao ličnost godine, "osim što  verifikuje i  legalizuje jedan zločin"."Sada se Josipović nagrađuje,  slažem  se što on  vodi mirotvornu politiku, ali na koji način - sada Hrvati verifikuju prednost koju su ostvarili,  što je uvreda srpskom narodu", konstatovao je Čanković.

SDS: A šta  sa stanarskim pravima Srba iz Hrvatske?

Srpska demokratska stranka poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da tokom današnjeg razgovora sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem otvori pitanje vraćanja stanarskih prava koja su oduzeta Srbima protjeranim iz Hrvatske, kao i  otimačine zamijenjene imovine.

"Spremnošću da riješi ova pitanja, Hrvatska bi pokazala da joj je istinski stalo do poboljšanja odnosa sa susjednim zemljama", navodi se u saopštenju SDS-a.
SDS podržava svaki pozitivan dijalog između država regiona koji vodi poboljšanju života običnih ljudi i rješavanju njihovih problema, ali navodi da su za tako nešto  potrebni konkretni koraci.

(Srna/MONDO, na fotografiji: Dane Čanković)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE