• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat Elektroprivrede sprema protest: Više stotina radnika ide u Trebinje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Sindikat radnika Elektroprivrede Republike Srpske krenuo je u pripreme protesta koji će biti održan ispred zgrade ERS u Trebinju, a prema očekivanjima sindikalaca na njemu će se pojaviti oko 500 ljudi.

 Protest sindikata Elektroprivrede RS Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Predsjednici sindikalnih organizacija po zavisnim preduzećima počeli sa animiranjem članstva i izradom spiskova radnika koji će doći na skup, piše portal Capital.ba.

Tačan datum nije poznat i biće utvrđen početkom naredne sedmice ali već su poznati zvanični slogani: "Opstanak Elektroprivrede Republike Srpske" i "Radnički ustav-kolektivni ugovor ERS."

"Predsjednici sindikalnih organizacija obavezuju se da na veliki protest radnika koji će biti održan ispred upravne zgrade dođu sa 10 odsto članstva iz svoje organizacije," stoji u Zaključcima Štaba za pripremu protestnog skupa dostavljenih portalu.

Capital navodi da je Sindikat ERS u otvorenom sukobu sa upravom preduzeća i direktorom Lukom Petrovićem zbog kolektivnog ugovora, ali i zbog neslaganja u vezi sa daljim vođenjem preduzeća.

Protesti su prvobitno planirani za vrijeme održavanja "Energetskog samita" u Trebinju, ali su u sindikatu odlučili da ih odgode.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE