• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pančevački most popravlja "Alpina"

Pančevački most bi, u dogledno vreme, ipak trebalo da bude renoviran. Izabran je izvođač radova, nabavljene su pare...

 Pančevački most popravlja "Alpina"  Izvor: MONDO

Austrijsko - srpski konzorcijum "Alpina" izabran je na međunarodnom tenderu za izvođača radova na rekonstrukciji Pančevačkog mosta.

Ipak, tenderska procedura još nije završena jer je drugoplasirana "Goša Montaža" uložila žalbu na takvu odluku. O žalbi će odlučivati nezavisna komisija, a ukoliko ona bude odbijena radovi će početi već krajem meseca, najavljuju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju.

"Do 21. aprila dobili smo šest ponuda od kojih je jedna firma odmah otpala zbog nedostatka dokumentacije. Od preostalih ponuda najpovoljnija je bila ona koju je dao konzorcijum 'Alpina'. Međutim, 'Goša Montaža' je uložila takozvani zahtev za zaštitu ponuđača. Ta vrsta žalbe se odnosi na deo sprovedenog postupka pri izboru ponuđača. Do kraja nedelje nezavisna komisija će doneti odluku o žalbi koju će i obrazložiti nakon čega će se, nadam se, konačno znati ko je izvođač radova. Ukoliko sve bude po planu prva faza rekonstrukcije će početi već krajem meseca", kaže za "Blic" Nenad Bajić, šef odeljenja za odnose sa javnošću u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju.

Popravka jedinog beogradskog mosta preko Dunava, koji povezuje Beograd i južni Banat više puta je odlagana. Tender za izvođača radova objavljen je još 7. marta uz najavu nadležnih da će „ukoliko ne bude nekih nepredviđenih žalbi i komplikacija prva faza početi već krajem aprila, početkom maja“. Projekat rekonstrukcije mosta uradio je saobraćajni institut CIP.

Zbog čestih odlaganja, direktor CIP-a Milutin Ignjatović ranije je najavljivao da će projekat "baciti u Dunav" ukoliko rekonstrukcija ne bude počela.

"Prednost je što smo imali blagu zimu i po mostu nije posipana velika količina soli zbog koje se stvara rđa. Projekat je još uvek aktuelan i daleko od toga da je most ugrožen do te mere da će se srušiti, ali zahteva hitnu rekonstrukciju", kaže Ignjatović i dodaje da je najpre neophodno revitalizovati limene sanduke koji su najugroženiji jer ih je rđa nagrizla iznutra.

Radove će finansirati Grad i republika. Iz Nacionalnog investicionog plana i budžeta Republike Srbije obezbeđeno je 1,6 milijardi dinara, iz budžeta grada 1,2 milijarde dinara, Opština Pančevo će uložiti 200 miliona dinara, dok će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda učestvovati u obnovi sa 600 miliona dinara.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE