• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftinije brašno, hljeb "miruje"

Iako je u RS pojeftinila cijena brašna, a mlinari najavluju da će cijene padati i dalje, pekari ne namjeravaju da snize cijene pekarskih proizvoda.

 Jeftinije brašno, hljeb "miruje" Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja mlinara RS Zoran Kos rekao je da je brašno pojeftinilo sa 0,88 na 0,85 KM po kilogramu, bez PDV-a, te da će u idućim mjesecima cijene ovog proizvoda padati za još 40 feninga.

Kos je za "Glas Srpske" objasnio da je nova nabavka pšenice po nižoj cijeni izazvala pojeftinjenje brašna, nakon što su mlinari iz RS potrošli pšenicu koju su nabavili po skupljoj cijeni iz Mađarske.

Predsjednik Udruženja pekara RS Saša Trivić rekao je da se cijene hljeba u skorije vrijeme u RS neće mijenjati i da će hljeb pojeftiniti tek ako vrijednost brašna u RS enormno padne.

Predsjednik Pokreta potrošača RS Dragutin Bošković rekao je da ovakvo ponašanje pekara nije ispravno te da bi svakako trebalo da smanje cijene svojih proizvoda.

"Pekari u RS imaju visoku zaradu i formirali su više cijene svojih proizvoda poslije naglog poskupljenja brašna. Sada kada cijene brašna u svijetu i kod nas padaju oni ne namjeravaju da snize cijene hljeba, ali ni ostalih pekarskih proizvoda", rekao je Bošković i dodao da pekari nemijenjanjem cijena hljeba nastoje samo još više da zarade na štetu potrošača.

Cijene brašna u RS počele su da rastu od kraja prošle godine sa 0,45 pa sve do 0,88 maraka po kilogramu bez PDV-a, a trend poskupljenja pratili su i pekari koji su stalno dizali cijene svojih proizvoda.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE