• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brod: Novo postrojenje od 75 miliona evra

U Rafineriji nafte Brod do kraja juna trebalo bi da bude završeno novo postrojenje za proizvodnju benzina u skladu sa evropskim standardima.

 Brod: Novo postrojenje od 75 miliona evra Izvor: MONDO

U novo postrojenje investirano je 75 miliona evra, a u ovom pogonu neće biti zapošljavanja novih ljudi, već će doći do preraspodijele postojećih radnika Rafinerije, izjavio je direktor Optima grupe Jurij Nikolajevič Belov.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Željko Kovačević, koji je zajedno sa ministrom finansija Zoranom Tegeltijom posjetio brodsku Rafineriju, rekao je novinarima da menadžment ove kompanije ima punu podršku resornog ministarstva u pogledu planova investiranja koje su im danas prezentovali.

Kovačević je istakao da će se pomoć resornog ministarstva ogledati u rješavanju svih administrativnih barijera koje su prepreka rafineriji u realizaciji njihovih razvojnih projekata.

"Riječ je o preprekama dvojnog oporezivanja, kamate na kamatu u dobijanju investicionih kredita i to je sada problem na nivou BiH", rekao je Kovačević, napominjući da je Vlada otklonila barijere koje su bile na nivou Srpske.

On je najavio da će uskoro posjetiti i Rafineriju ulja Modriča.

Tegeltija je ocijenio da će širenje kapaciteta naftne industrije Srpske unutar Rafinerije nafte u Brodu donijeti koristi stanovištu kroz zaposlenost, poreze i doprinose, kao i značajne uštede kada je riječ o uvozu naftnih derivata iz drugih zemalja.

On je rekao novinarima da Srpska, pogotovo, Brod imaju ogromne koristi od rada Rafinerije posebno zaposleni radnici što je od velikog značaja za razvoj RS.

Ministri su istakli da su ovom posjetom željeli da iskažu podršku radu Rafinerije nafte Brod, jednoj od najkvalitetnijih i najuspješnijih privatizovanih kompanija u Srpskoj, kao i Rafinerije ulja Modriča.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE