• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Brčkom povećan topli obrok: Usvojene izmjene Zakona o porezu na dohodak

Autor Dragana Božić

Skupština Brčko distrikta usvojila je danas u prvom čitanju izmjene Zakona o porezu na dohodak.

 Skupstina-BD-brčko-distrikt.jpg Izvor: Screenshot/rtvtk.ba

Ovim izmjenama se iznos neoporezivog dijela toplog obroka sa sedam KM povećava na 10 KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da sada svi poslodavci mogu da povećaju iznos toplog obroka zaposlenima do deset KM, čime se stvaraju pretpostavke da poslodavci svojim odlukama povećaju primanja radnicima i odgovore na krizu u standardu građana.

Milić je rekao i da je usvajanjem, u prvom čitanju, seta izmjena zakona koji prate izmjene Zakona o porezu na dohodak, a koje se odnose na plate u javnom sektoru, povećan iznos toplog obroka u tom sektoru sa pet na osam KM, te da će biti na snazi nakon što izmjene tih zakona budu usvojene u drugom čitanju.

Milić je naveo da su najviše pažnje poslanika privukle odluke o dodjeli zemljišta putem specijalne pogodbe Medžlisu Islamske zajednice i Srpskoj pravoslavnoj crkvi za potrebe mezarja i groblja, po kojima su im zemljišta dodijeljena po cijeni od jedne KM za kvadratni metar.

"Kroz skupštinsku diskusiju smo se obavezali da će predstavnici Vlade, Skupštine, skupštinske komisije, Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, Direkcije za finansije i Poreske uprave obaviti razgovor sa predstavnici Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve o realizaciji ove odluke i o eventualnom smanjenju cijena grobnih mjesta za građane. Evidentno je da je ta cijena prevelika i da mnogi nisu u stanju da plate grobno mjesto", rekao je Milić novinarima na pauzi skupštinskog zasjedanja.

U drugom čitanju usvojene su izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, Zakona o Javnom preduzeću "Luka Brčko", kao i izmjene i dopune Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Poslanici su u drugom čitanju izglasali i izmjene i dopune Zakona o udruženjima i fondacijama, Zakona o sportu, dok su u prvom čitanju usvojene izmjene i dopune Zakona o hartijama od vrijednosti.

Pred poslanicima je preostalo da se izjasne još o 12.00 tačaka dnevnog reda 33. redovne sjednice. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE