• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mekdonalds" konačno u BiH!

"Mekdonalds" zvanično ulazi na tržište BiH! Prvi restoran u Sarajevu, zatim slijedi Banjaluka!

 "Mekdonalds" konačno u BiH! Izvor: MONDO

Najpoznatiji svjetski lanac brze hrane "Mekdonalds" zvanično ulazi na tržište BiH, a prvi restoran otvoriće u Sarajevu u trećem kvartalu tekuće godine. Nakon Sarajeva na redu je otvaranje restorana u Banjaluci, koji je u fazi pribavljanja odgovarajućih dozvola lokalnih vlasti, prenosi BanjalukaLive portal.

Restoranima u Bosni i Hercegovini će upravljati kompanije koje su vlasnici razvojne licence, te su stekle glavna franšizna prava za BiH. To su kompanije Gliese 581g d.o.o. i Dreamfoods Restorani d.o.o., saopšteno je iz kompanije "Mekdonalds Jurop" čije je sjedište u Londonu.

"Zadovoljstvo nam je dovesti Mekdonalds novim potrošačima u Bosni i Hercegovini. Naši vlasnici razvojnih licenci raspolažu potencijalom i mogu pružiti izvanredno iskustvo u vođenju restorana i dugotrajno održivu korist za lokalnu zajednicu, zaposlene, dobavljače i za Mekdonalds brend", rekao je Stiv Isterbruk, predsjednik "Mekdonalds Jurop".

"Mekdonalds" je na kraju prošle godine imao više od 31 000 restorana širom svijeta, u kojima se svakodnevno posluži više od 50 miliona gostiju. U Evropi ima 6 700 restorana koje posjećuje 12,3 miliona gostiju. Prisutan je u zemljama okruženja - u Hrvatskoj ima 18 restorana.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE